Història

Conservar, compartir i millorar

Els nostres besavis Biel Vaquer i Rosa Mora cap a l'any 1920 compraren les terres de Perola. Boscos que treballaren per convertir en terres de cultiu amb la intenció de proporcionar un futur per als seus fills. Ells sembraren gran part dels arbres que veim avui a la finca.

Isabel Mª Vaquer Mora, la seva filla petita, heredà Perola on, després de casada, construí juntament amb el seu marit Jaume Oliver Nicolau les cases que avui conformen el conjunt de l'agroturisme. Feren una casa senzilla però amb tots els espais necessaris per desenvolupar una activitat agrícola que durant molts anys va sustentar la seva família. El conjunt arquitectònic constava d'una casa, una païssa, una bovera, un ensofrador, una portassa i un corral per al bestiar.

besavis.jpgElisabet_i_Jaume.jpgpadri_jaume.jpgpep_i_miquela.jpgsequer.jpg

En aquella casa va néixer i s'hi va criar la seva única filla, na Miquela, que anys més tard es casaría amb Josep Salvà.Per motius laborals durant molts anys n' Isabel i en Jaume es veren obligats a canviar el seu domicili i es mudaren a un altre poble. No obstant, això no els impedí de tornar sempre a casa seva, a Perola. Cuidaven de la finca sempre que tenien un moment servant aquell patrimoni que tant esforç havia costat als seus pares. Amb els anys la casa que havien construit n'Isabel i en Jaume s'havia anat deteriorant, havia arribat l'hora de començar a fer una reforma. Però els temps havien canviant, una explotació agrícola tan petita havia deixat de ser rentable. Entre el final dels anys 80 i el principi dels 90 havien sorgit noves maneres de dinamitzar econòmicament aquests espais rurals. I així va ser com n'Isabel, en Jaume, na Miquela i en Josep decidiren habilitar la finca com a agroturisme. Les tasques de rehabilitació duraren més de 10 anys però finalment al 1996 tot estava a punt per rebre als nostres primers hostes. En Josep i na Miquela al capdavant de l'establiment, no tenien experiència prèvia en hosteleria, no havien estudiat turisme i no sabien parlar idiomes. L'únic que tenien eren ganes per fer una bona feina, ganes de conservar, compartir i millorar. Així va ser com perfilaren el seu propi model de negoci, basat en la qüalitat. D'aquesta manera tots plegats oferim un tracte familiar i personalitzat a cada client intentant fer de cada una de les estades a Perola quelcom inoblidable.