Llucmajor, BalearenHeiligdom van Cura

Dit klooster, gelegen op de top van de Puig de Randa, dateert uit de 13e eeuw en heeft een bevoorrechte ligging met een indrukwekkend uitzicht op Llucmajor, hoewel het niet in de gemeente Llucmajor ligt maar in de gemeente Algaida. Volgens de legende is het Santuari de Cura de plaats waar de zalig verklaarde priester Ramon Llull zich terugtrok en verlichting ontving.

Vuurtoren

Het is een van de meest mysterieuze en geïsoleerde hoekjes van Llucmajor. Deze vuurtoren, ingewijd in 1863, heeft in zijn geschiedenis de legende van de zelfmoord van een vuurtorenwachter toen hij te horen kreeg dat hij deze vuurtoren moest verlaten om naar een andere bestemming te worden overgebracht. Hij is sinds 1994 onbewoond en hoewel hij gesloten is en toegang per auto niet is toegestaan, is het mogelijk hem te voet te benaderen via een voetpad.

Cala Pi

Cala Pi is een afgelegen strand gelegen in het dorp waarmee het zijn naam deelt, Cala Pi, 17 kilometer van Llucmajor, in het zuiden van Mallorca. De naam "Pi" (pijnboom in het Spaans) komt van de bomen die de prachtige baai omringen. Door velen beschouwd als het perfecte strand, beschut tussen twee kliffen, met goudkleurig zand en turkoois blauw water. De baai is kort, ongeveer 50m lang, maar vrij breed (140m). De kliffen aan beide zijden van het strand maken het een veilige plek, beschermd tegen de wind.

Vella Cove

Het is gelegen in Llucmajor (Mallorca), op een klif, zodat het alleen over zee bereikbaar is. Dit is de reden waarom de bezettingsgraad meestal niet hoger is dan 30%, zelfs in het hoogseizoen.